top of page
Acteren voor camera
Acteren voor de camera

Wij concentreren ons als een van de enige acteeropleidingen van Vlaanderen op geloofwaardig acteren voor de camera. De meeste acteerlessen zijn eigenlijk verdoken toneelopleidingen, waarbij helaas vaak ‘te groots’ wordt geacteerd. Daardoor wordt het vaak allemaal net iets minder geloofwaardig, terwijl een camera het kleinste detail oppikt en het publiek meteen kan zien dat je wat ‘onecht’ overkomt.

Sommige takes van elke les worden opgenomen en achteraf besproken. Ben je nog cameraschuw? Dat is geen probleem, bij ons moet niets en mag alles! Les volgen op jouw eigen tempo en volgens waar jij jou goed bij voelt, dat is voor ons belangrijk! Heb je nog obstakels die je het hoofd moet bieden bij het acteren? Dan helpen wij jou om je grenzen te verleggen op een leuke, ongedwongen manier.

Acteertechnieken

Bij Badass Intensive Acting geloven we niet in een zaligmakende techniek.

 

Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Misschien voel jij jezelf beter bij een specifieke aanpak, terwijl je het emotioneel te moeilijk hebt met een andere. Of misschien merk je dat je in bepaalde situaties liever een andere methode gebruikt. Daarom leren we je verschillende methodes aan, waar je zelf uit kunt kiezen wat voor jou het beste past.

Wij leren je principes aan uit:

 • Klassiek acteren (Stanislavski, Saint-Denis)

 • Methodacting (Strasberg)

 • Acteertechnieken van Adler, Chekhov, Hagen...

 • Meisner

 • Practical Aesthetics (Mame, Macy)

 • R.E.P.E.A.T., onze eigen acteeraanpak

Bovendien leren we je ook improviseren. We hebben zelfs onze eigen improvgroep, de Improvfessionals, die weer wordt opgestart zodra de SARS-CoV-2-maatregelen achter de rug zijn! Improvisatie scherpt niet alleen jouw komisch talent aan, je leert ook beter onthouden en beter met jouw omgeving werken!

Net zoals onze workshops, zijn cursussen niet terugbetaalbaar na de initiële wettelijke beslissingsperiode van 14 dagen. Wel mag je altijd cursussen inwisselen met elkaar.

‘Als acteur probeer je jouw hele leven lang iets te doen waar ze mensen voor in gestichten stoppen.’

Jane Fonda

Acteertechnieken
Andere technieken & Physical Acting

Acteren is een erg breed veld, dat heel wat verschillende domeinen bestrijkt. Daarom gebruiken we ook technieken uit allerlei psychologische stromingen én meer bewegingsgerichte aanpakken om een unieke cursus te kunnen aanbieden die je enkel bij Badass Intensive Acting kunt vinden.

 

Wij gebruiken immers ook concepten uit:

 • Neurolinguïstisch programmeren

 • Self-relations van Stephen Gilligan

 • Facial Action Coding System

 • Ericksoniaanse spraak

 • Permissieve hypnose

 • Directieve hypnose

 • Familieopstellingen van Hellinger

 • Concepten uit de Gestaltpsychologie

Onze hoofddocent, Dirk Vandereyken, is zelf coach, hypnotherapeut en Master in NLP. Hij heeft een jarenlange opleiding genoten in de stromingen die we hierboven vermelden. Bovendien volgt hij al sinds zijn veertiende vechtkunsten, waardoor je tijdens jouw opleiding ook een paar lessen rond stunts en vechten voor de camera krijgt. Daarvoor volgde Dirk les bij een van de bekendste stuntmannen uit Hollywood.

 

Voor de reguliere lessen in Leuven heb je de optie om ook mee te doen aan de lessen 'Physical Acting'. Die worden verzorgd in samenwerking met Tim Ost, die in België een uitstekende reputatie heeft opgebouwd en je aanleert hoe je vecht, valt, wapens gebruikt en stunt kunt doen voor de camera. Voor het Physical Acting-luik betaal je een supplement van 200 euro (goed voor 10 lessen, die telkens anderhalf uur voor de gewone cursus beginnen). Enkele vechtkunsten die de revue passeren, zijn:

 • Jeet kune do

 • Jun Fan gungfu

 • Wing Chun kungfu

 • Kali/escrima

 • Pentsjak silat

 • Muay Thai

 • MMA

 • Braziliaase jujutsu

 • Judo

 • Nipon Kenpo

 • Wado-ryu karate

 • H’sing-i kungfu

 • Savate

 • Westers boksen

‘Acteren is een kwestie van de persoonlijkheden van anderen te absorberen en een beetje van jouw eigen ervaring toe te voegen.’

Paul Newman

Andere technieken
Auditietraining

Als je als acteur aan de bak wilt geraken, zal je waarschijnlijk geregeld naar audities moeten gaan. Bij Badass Intensive Acting begeleiden we je hierbij.

 

Hoe maak je het best een goede eerste indruk? Hoe kan je jezelf presenteren? Wat hoor je wél en vooral niet te doen wanneer je op auditie gaat? Wij helpen je met al die vragen en meer!

‘Het beste ding aan acteren is dat ik mezelf mag verliezen in een ander personage en er zelfs voor betaald word… Het is een fantastische manier om mezelf te uiten.’

Leonardo DiCaprio

Anchor 1
Ervaring

Toegegeven: niet iedereen is even ervaren. Veel acteercursussen delen hun cursisten daarom op in verschillende niveaus… maar wat doe je als een beginneling al uit zichzelf erg goed kan acteren? Of als iemand al vijftien lessen heeft gevolgd, maar nog niet even geloofwaardig staat te spelen als iemand die er nog maar vijf achter de rug heeft?

Onze oplossing hebben we meegenomen uit de Verenigde Staten, waar we onder andere les volgden bij J.S. en Sonia (Screen Actors Studios); Kent Skov, de leraar van Matthew Perry en Will Ferrell (L.A. Connection); Bobbie Chance, die Scarlett Johansson opleidde en onder andere Anthony Hopkins, Brad Pitt en Jennifer Aniston op haar lesvloer had; en diverse andere acteerleraars, castingdirectors en talentagents: je hebt samen les in groepen van maximum 15 personen, maar je krijgt scripts en opdrachten die aangepast zijn aan jouw niveau!

 

Wie al erg goed staat te acteren, krijgt van ons – indien gewenst – ook meer verantwoordelijkheid en mag al eens een les inleiden of afsluiten. Door soms samen te acteren met cursisten die meer of minder ervaring hebben, creëer je een andere dynamiek en kan je ook veel van elkaar bijleren. Door intensievere of moeilijkere opdrachten te krijgen als je gevorderd bent, ga je sneller vooruit en blijf je niet hangen bij steeds weer dezelfde lessen. Natuurlijk geldt bij onze cursussen net zoals bij elke andere cursus ter wereld dat er, eenmaal ingeschreven, geen terugbetalingen zijn na de wettelijke 10 dagen bedenktijd: we verwachten dat je jezelf inzet en op eigen verantwoordelijkheid beslist om al dan niet naar de les te komen. 

‘Elke acteur moet soms verschrikkelijke films maken, maar de truc is om er nooit verschrikkelijk in te zijn.’

Christopher Lee

Ervaring
Fotoshoot & cv

Ook inbegrepen bij de cursus is een gratis fotoshoot. Wij helpen je met jouw portfolio, stellen samen met jou je cv op en kiezen de beste eruit.

 

Daarvoor geven we onszelf ook een deadline: ten laatste tijdens jouw tweede les heb je alles al in jouw bezit! Heb je extra hulp nodig? Dan kan je ook bij ons terecht voor jouw eigen website!

‘Acteren draait volledig rond eerlijkheid. Als je dat kan faken, heb je het gemaakt.’

George Burns

Fotoshoot & cv
Gastleraars

Bij Badass Intensive Acting zijn we ervan overtuigd dat je een completere acteur wordt als je ook van andere leraars les kunt krijgen.

 

Daarom organiseren we een keer per maand een extra – gratis – les van een gastinstructeur. Het gaat dan om Bekende Vlamingen, beroepsacteurs, stemcoaches, zangleraars of talentagents, die je allemaal vanuit hun eigen invalshoek iets kunnen bijbrengen.

Intensive Acting_Online acteercursus_ad.
Gastleraars
Sfeer

Ook de sfeer op de les is voor ons enorm belangrijk. Daarom staat er wanneer je binnenkomt altijd al een flesje water klaar en gaan we na de les met z’n allen iets drinken – op kosten van de Badass Intensive Acting Studios!

 

Wij trakteren het eerste rondje – meteen een goed moment om bij te praten, feedback te geven en vragen te stellen waarvoor er tijdens de les geen tijd was. Onze lesplaatsen bevinden zich centraal in Leuven, waardoor de locatie zich uitstekend leent tot dit soort initiatieven.

Sfeer
Sfeer

Ook de sfeer op de les is voor ons enorm belangrijk. Daarom staat er wanneer je binnenkomt altijd al een flesje water klaar en gaan we na de les met z’n allen iets drinken – op kosten van de Badass Intensive Acting Studios!

 

Wij trakteren het eerste rondje – meteen een goed moment om bij te praten, feedback te geven en vragen te stellen waarvoor er tijdens de les geen tijd was. Onze lesplaatsen bevinden zich centraal in Leuven, waardoor de locatie zich uitstekend leent tot dit soort initiatieven.

Showcases

We organiseren geregeld showcses: een uniek concept voor ons land, waarbij we onze cursisten aan aantal scènes laten voorbereiden die ze voor aanwezige talentagents en castingdirectors mogen opvoeren.

 

Het is een uitstekende manier om rechtstreeks in contact te komen met castingbureaus en om jouw eigen kunnen uitgebreid te etaleren, zodat je niet enkel een anonieme foto of tekst blijft.

‘Ik heb enkele vergissingen gemaakt in drama. Ik dacht dat drama was wanneer de acteurs weenden. Maar drama is wanneer het publiek weent.’

Frank Capra

Showcases
State-of-the-art Software

De filmwereld is voortdurend in beweging. Met Augmented Reality ('AR'), Virtual Reality ('VR'), 4DX en andere moderne technologieën proberen cineasten nog meer mensen naar hun films te lokken. Ook bij Badass Intensive Acting houden we de vinger aan de pols en zorgen we dat je 'mee' bent met de nieuwste ontwikkelingen.

Acteren in een VR-film is een beetje anders dan acteren voor een of twee camera's en dus is het maar logisch dat we daar aandacht aan schenken, maar er is meer. Zo hebben we de allernieuwste trendwatchingsoftware in huis, laten we je zien wat 'hot' is, naar wat voor films, series en thema's er de meeste vraag is, enzovoort - erg handig om te weten als je werk zoekt als acteur!

Syllabus

Na heel wat lessen waar we ook theorie in behandelen, ontvang je een syllabus rond die les. Daar staat nog eens wat theorie in, aangevuld met weetjes, samenvattingen en foto's. 

 

Omdat leren acteren geen positief-wetenschappelijk vak is, passen we onze lessen vaak aan volgens wie er komt. Zo houden we rekening met vragen, wensen en verschillende niveaus. Daarom bezorgen we telkens pas 1 tot 7 dagen na de les een syllabus. Op die manier kunnen we flexibel werken én heb je een erg knap naslagwerkje vol leuke info!

Tv-les

Sinds kort kan je nu ook deelnemen aan een unieke tv-cursus. De doorstroommogelijkheden zijn schier onbeperkt en bovendien zijn zowel de acteeropleidingen als de tv-cursussen van Badass Intensive Acting ideaal voor menen die wat meer zelfzeker willen worden, op televisie of op een online kanaal willen te zien zijn, geïnteresseerd zijn om shows te verzorgen, een journalistieke carrière ambiëren, graag sociale activiteiten doen of simpelweg een leuke hobby zoeken. 

Highlights

 • Leren presenteren

 • Leren debatten leiden

 • Interviews leren afnemen

 • Teksten van een autocue leren aflezen

 • Wie al voldoende vaardigheden heeft verworven, kan die tonen op een nieuw online YouTubekanaal dat in mei lanceert

 • Lidmaatschap bij de AEJ (Association of European Journalists)

 • Aangepaste syllabus

 • Hulp bij de cv

 • Basis camera- en lichttechnieken voor wie daar in geïnteresseerd is

 • Kortingen op de andere cursussen en workshops

 • Heel wat redenen om mee te doen + doorgroeimogelijkheden

Intensive Acting_Online tv-cursus_ad.jpg
Quizjes

Indien gewenst, ontvang je na een les ook een quiz met vragen over die les. Je hoeft die niet te beantwoorden, maar het is wel een erg leuke manier om jouw geheugen op te frissen en jouw kennis te checken! Je krijgt ook onmiddellijk de resultaten. Die zijn privé, alleen jouw docent kan zien wat je hebt ingevuld. 

Bij Badass Intensive Acting geloven we niet in het geven van punten. Acteren is immers té subjectief. Wél zorgen we ervoor dat je ook jouw theoretische kennis constant kunt bijschaven, als je daar zelf zin in hebt. Bovendien vind je op jouw certificaat geen punten en is niemand ooit over hele lijn 'gebuisd'. Wél krijg je na elke cursusreeks een certificaat waar we expliciet op vermelden wat je al kunt. Het is een veel positievere en motiverende manier om acteren te benaderen dan droge diploma's of beoordelingen.

Vergeet ook nooit: het allerbelangrijkste is dat je goed en geloofwaardig staat te acteren! De praktijk staat bij ons altijd bovenaan, zoals het hoort.

bottom of page