top of page

ACTeren tegen intolerantie

LAATSTE DAG VAN DE PROMO + TUESDAY BLACKOUT

Het is zover: vorig weekend openden we weer de deuren van onze live locatie in Gent! Het was even uitzieken en dan ook online klaarstaan. Tijdens de volgende twee maanden volgen Antwerpen, Brussel en Leuven. Ondertussen blijven onze erg gesmaakte online live lessen verder lopen en vandaag kunnen we ook aankondigen dat de workshops met Kent Skov (leraar van Matthew Perry, Will Ferrell en vele anderen) en Richie Chance ('Coach of the Stars' van onder andere Scarlett Johansson en Drew Berrymore) een vervolg krijgen.

Vanzelfsprekend zijn we blij dat we jullie weer kunnen ontvangen, maar toch is er een veel belangrijker item waar we over zouden willen praten. Ik zou immers graag even de aandacht willen vestigen op wat er gaande is in de Verenigde Staten. Ook wij hebben afgelopen dinsdag meegedaan met Blackout Tuesday. We hebben die dag ook niets gepost.

Het waanidee dat sommige van mijn Vlaamsche journalisten-collega's in de kranten aan het publiceren zijn over hoe racistisch de Verenigde Staten wel is, is echter fout. Er is daar absoluut een probleem - dat je best stad per stad en staat per staat evalueert - maar ook wij in Europa hebben te kampen met discriminatie, racisme en intolerantie.

Als coach in acteren, communicatie, debatteren, hypnose, presenteren, regie, schrijven, stemgebruik en tv, zou ik er op willen wijzen dat wij als acteurs ook een verpletterende verantwoordelijkheid hebben. Wie op de set staat, speelt vaak samen met mensen van allerlei andere pluimages, verschillende culturen, ideologieën en visies. Als die onderlinge verschillen kunnen wijken op de set, mogen ze dat ook doen in het dagelijkse leven. Discriminatie is niet alleen een ontkenning van het mede-mens-zijn, maar ook potentieel bijzonder schadelijk voor jezelf en de mensen om je heen.

Geen haar op mijn hoofd dat er ooit aan zou denken om een cursist te weigeren op basis van cultuur, gender, ras of seksuele voorkeur. We praten veel te vaak over tolerant zijn, terwijl dat woord op zich al een negatieve lading heeft. Het impliceert immers dat we maar moeten accepteren dat we de mening of huidskleur of afkomst van de Ander niet graag hebben, maar er toch maar geen punt van zullen maken. Nee, ik spreek liever van iedereen met open armen ontvangen.

Met Badass pr zullen we nooit public relations doen voor politieke partijen die zich discriminerend opstellen. Met Badass Intensive Courses en Badass Intensive Acting is iedereen welkom en kan je er zeker van zijn dat je als individu zult beoordeeld worden. Gedraag je jezelf niet, dan kunnen we je niet in onze rangen sluiten. Ben je goed naar anderen toe, dan zien we jou graag op onze online lessen of op onze live lessen in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven terug.

Laten we als acteurs met z'n allen stoppen 'tolerant' te zijn naar wie we eigenlijk gewoon met liefde zouden moeten behandelen en maar eens beginnen intolerant te zijn tegenover intolerantie. Ook dat laatste wordt te weinig gedaan.

Dirk Vandereyken

Je kunt ons terugvinden via +32 (0)494 38 27 44, dirk@badass.be, Instagram (@intensive_acting), TikTok (@intensivecourses), het web (www.intensiveacting.com) en natuurlijk LinkedIn en Facebook (Badass Intensive Courses).

Hopelijk tot gauw, allemaal!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page