top of page

Badass Intensive Acting gaat in zee met UiTPAS en zet zich in voor kansarmen


Acteercursussen en workshops verzorgen die volstrekt uniek zijn in België: dat was vanaf het begin het doel van Badass Intensive Acting Studios. Daarvoor staat al zo’n 10 jaar een heel speciale mix garant die toegespitst is op een breed publiek: ervaren rotten en beginnelingen; professionals en amateurs; studenten die een carrière willen opbouwen als acteurs en filmfans die een leuke hobby zoeken; gepassioneerde doorzetters en mensen die willen werken aan hun zelfvertrouwen en zelfbeeld.


Bij Badass Intensive Acting beseffen we echter maar al te goed dat niet iedereen mee op de boot kan springen: wie het niet al te breed heeft of in financiële moeilijkheden zit, heeft het soms heel wat moeilijker om zijn of haar passie te volgen. Voor een aantal van hen heeft Badass pr nu een oplossing gevonden: door in zee te gaan met de UiTPAS, kunnen Gentenaars en Leuvenaars al genieten van een gereduceerd tarief, terwijl alle andere UiTPAS-houders punten kunnen verzamelen die ze niet alleen voor evenementen, activiteiten, producten en diensten buitenaf kunnen gebruiken, maar ook voor extra lessen en gratis drankjes na een spannende cursusdag. Om de samenwerking met UiTPAS Gent en UiTPAS Leuven te vieren, pakt Badass Intensive Acting tot en met 26 oktober met een promoperiode uit: 20% korting voor iedereen met een UiTPAS! De kortingen en speciale acties zijn nu al beschikbaar bij UiTPAS Gent en later deze week of begin volgende week ook bij UiTPAS Leuven.


Samengevat


Badass Intensive Acting Studios biedt acteercursussen aan waarin allerlei verschillende technieken en methoden aan bod komen. De unieke stijl van lesgeven heeft veel te maken met de invloeden die onze docenten hebben opgedaan. Zo zijn ze zowel onderlegd in de acteerstijlen van de bekendste internationale leraars als in diverse psychologische stromingen, rollenspelen, schrijfwerk, public relations en zelfs vechtkunsten. Ze verzorgen bovendien als enigen in België workshops in de Verenigde Staten, waarbij de eigen studenten showcases geven voor castingdirectors, talentagents, regisseurs en producers. Daar leren ze ook bij van een aantal toonaangevende leraars, zoals die van Will Ferrell, Matthew Perry, Drew Barrymore, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi en veel meer. deze week kunnen de cursussen in Leuven en Gent gevolgd worden met een UiTPAS. Daarmee krijgen UiTPAS-houders die het financieel moeilijk hebben een fikse korting (80% in Gent) en kunnen alle anderen kostbare punten verzamelen. Bovendien start Badass Intensive Acting Studios tot en met 26 oktober met een straffe promo: iedereen met een UiTPAS die zich op tijd inschrijft, krijgt een korting van 20% op zowel de reguliere acteerlessen als op de ‘Physical Acting’ vooraf!Contactgegevens en gegevens voor inschrijving:

+32 (0)494 38 27 44

Voor kansarmen én voor wie het financieel wat gemakkelijker heeft


‘Een groot deel van de aantrekkingskracht van acteerlessen bestaat erin dat ze zoveel dimensies belichamen’, legt hoofddocent Dirk Vandereyken uit. ‘We geven ook andere cursussen, maar er is nergens zoveel vraag naar als naar acteercursussen. Dat komt omdat je er heel wat creativiteit in kunt leggen; een acteur heeft doorgaans erg veel invloed op hoe hij of zij vorm geeft aan een personage. De manier waarop je speelt, vertelt een verhaal, ook wanneer je niet moet praten, en film- of tv-scripts maken doorgaans niet duidelijk wat de vollédige achtergrond van elk personage is, waardoor je er veel van jouw eigen ideeën in kunt stoppen. Bovendien ben je met anderen bezig en zorgen acteerlessen er bijna altijd voor dat je sociaal vaardiger wordt en dat jouw zelfbeeld verbetert. Je leert ook bij over menselijk gedrag, niet in het minst over jezelf. Dat is meteen ook de reden waarom niet alle cursisten naar de les komen met het oog op een carrière als acteur. Natuurlijk is het acteerberoep voor heel wat mensen enorm aantrekkelijk, waardoor we veel gedreven, gepassioneerde studenten over de vloer krijgen die er ook geld mee willen verdienen, maar de belangrijkste drijfveer heeft zelden met financiële factoren te maken.’


Dirk gaat verder: ‘Doorheen de jaren hebben we gezien dat mensen die zich willen ontplooien daar niet altijd de middelen toe hebben. Ze zijn gemotiveerd, maar worden tegengehouden door een halflege portefeuille. Zelf zijn we echter niet in staat om na te gaan wie het daadwerkelijk economisch moeilijk heeft en ik vind overigens ook niet dat ik het recht heb om daar naar te vragen. Door samen te werken met UiTPAS, wordt die selectie vooraf gedaan, op een erg discrete manier, waardoor we eindelijk een manier hebben gevonden om meer kansen te bieden aan wie ons anders niet zou kunnen betalen. Een les is niet duur: als we de drie gratis gastlessen die je extra bij jouw tien cursusdagen krijgt in rekening brengen, betaal je amper 11 euro plus 21% btw per uur en daar krijgen mensen met een verhoogde tegemoetkoming dus een fikse korting op. Je schrijft je natuurlijk wel in per cursusblok, zodat we continuïteit en vooruitgang kunnen garanderen voor iedereen. Ook wie geen korting krijgt met de UiTPAS, doet er trouwens goed aan om met een UiTPAS te komen: daarmee spaar je immers punten die je voor allerlei verschillende dingen kunt inruilen… en dan is er natuurlijk ook nog de 20% korting die we tot en met 26 oktober geven!’


Waarom onze cursussen uniek zijn


‘Absorbeer wat bruikbaar is, verwerp wat dat niet is.’

Bruce Lee


De hoofdcoach van Badass Intensive Acting heeft een achtergrond in rollenspelen, public relations (onder andere voor grote internationale films), journalistiek, schrijven en lesgeven. Hij schreef zijn eerste boek toen hij 11 was (het werd 3 jaar later uitgegeven) en zijn laatste twee boeken, Fates Worse than Death: Hunter en Baour, Strands of Death pende hij in het Engels en werden in de Verenigde Staten uitgebracht door Amerikaanse uitgeverijen. Hij schreef het filmscript én de audiopilot voor onder andere Achtung! Cthulhu (een grote internationale franchise van Modiphius Entertainment), is druk bezig met het schrijven van het officiële rollenspel rond Iron Sky en werkte al voor tal van magazines en websites.


Dirk werd op zijn vijftiende Regional Director for the Role-Playing Game Association en was in die hoedanigheid jarenlang verantwoordelijk voor heel België. Hij heeft opleidingen gevolgd rond allerlei psychologische stromingen, is al sinds zijn 20ste bezig als coach (toen hij nog psychologie volgde aan de Katholieke Universiteit van Leuven had hij al een privéopleiding hypnose achter de rug en gaf hij lezingen voor volle aula’s waar vaak ook zijn eigen professoren aanwezig waren) en verzorgt ook opleidingen in NLP, presentatietechnieken, debatteren, communicatie, leugendetectie, schrijven en hypnose.


Onze hoofddocent volgde acteercursussen in Los Angeles, Chicago, Londen én België, maar blijft benadrukken dat hij de basis leerde dankzij ‘tabletop role-playing games’, waar hij al sinds zijn negende mee bezig is. Ook het feit dat hij allerlei vechtkunsten heeft beoefend of beoefent, zorgt voor een erg speciale mix van inzichten en vaardigheden.


Dirk gelooft sterk in wat wijlen Bruce Lee ooit beweerde: dat je best zoveel mogelijk verschillende manieren leert om iets te doen en zoveel mogelijk technieken onder de knie krijgt, zodat je zélf kunt kiezen welke methode je gebruikt om iets te bekomen. Daarom passeren alle grote acteertechnieken de revue: die van Meisner, Stanislavksi, Uta Hagen, Anton Chekhov, Stella Adler, Lee Strasberg, Practical Aesthetics en onze eigen aanpak, R.E.P.E.A.T.


Daar stopt het echter niet bij: cursisten krijgen een aangepaste syllabus, hulp bij hun cv’s, auditietraining, gratis fotoshoots, kortingen op workshops en gratis drankjes na de les. Bovendien zijn er workshops van internationale leraars en internationale workshops in Los Angeles en Las Vegas, Cannes, Londen en soms ook Parijs. ‘We zijn zelfs de enigen die showcases organiseren in Los Angeles,’ vult Dirk aan. ‘Natuurlijk kan je niet in de Verenigde Staten aan de bak ronder werkvergunning of zonder het juiste visum – al hebben onze contacten ook advocaten die je daarbij kunnen helpen – maar optreden voor bekende regisseurs, producers, castingdirectors en talentagents brengt je enorm veel bij en tijdens onze vorige reis kregen twee van de acht aanwezige cursisten zelfs erg mooie voorstellen, terwijl de kritieken unaniem lovend waren. Tijdens onze workshops in de Verenigde Staten krijgen onze cursisten trouwens les van toppers die een aantal van de allergrootste Hollywoodsterren hebben opgeleid, wat toch wel een meerwaarde vormt. Ik heb niet liever dan dat ze met andere leraars in aanraking komen, zodat ze het acteervak vanuit allerlei verschillende invalshoeken kunnen bekijken en hun horizonten verruimen.’


Contact


Hier nogmaals onze contactgegevens voor meer informatie, interviews en acties:

+32 (0)494 38 27 44

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komen


bottom of page