top of page

Badass Intensive Acting Studios & Hollywood Actor's Showcase kondigen samenwerking aan + promo

Hollywood Actor’s Showcase is een van de bekendste, meest invloedrijke acteerscholen in de Verenigde Staten. Na 30 jaar opleidingen te verzorgen voor zowel aspirerende acteurs als Hollywoodsterren, slaat ze nu de handen in elkaar met het Belgische Badass Intensive Acting Studios om Europees uit te breiden. Het doel is simpel: de authentieke energie van Hollywood naar Europa brengen, zodat ook mensen die het zich niet kunnen veroorloven om zelf naar Amerika te trekken dezelfde opleiding kunnen krijgen.

Er zijn niet veel acteercursussen die zich toespitsen op acteren voor de camera. Aan de meeste scholen krijg je immers—impliciet of expliciet—theatertechnieken aangeleerd en hoewel de acteerkunst zelf centraal blijft staan, mag het duidelijk zijn dat acteren voor tv en film lichtjes andere vaardigheden vereist, aangezien het meestal gepaard gaat met subtielere, kleinere uitdrukkingen en bewegingen. Filmkenners weten dan ook dat de camera de kleinste emotie pleegt op te merken.


De meest minuscule micro-expressies, de minst evidente ‘subtext’ en de meest gelaagde vertolkingen zijn zichtbaar op zowel het grote als het kleine scherm.


In België horen de Intensive Acting Courses van Badass pr al lang bij de weinige acteerlessen die zich exclusief bezighouden met acteren voor de camera, aangevuld met improvisatie.


Tijdens de lessen komen alle belangrijke acteertechnieken voorbij, waaronder die van Adler, Chekhov, Hagen, Meisner, Practical Aesthetics, Stanislavski en Strasberg, maar het doel blijft hetzelfde: om techniek in zekere zin te vergeten en even natuurlijk te acteren als je ademhaalt. Ook de eigen techniek van Badass Intensive Acting Studios, R.E.P.E.A.T., is daarvoor ontwikkeld.


Sinds auteur/coach/redacteur/pr-consultant Dirk Vandereyken van Badass pr meer dan 10 jaar geleden begon acteerlessen te geven, heeft hij geprobeerd om zijn studenten zoveel mogelijkheden aan te reiken als hij kon. Dat ging met vallen en opstaan: soms slaagde hij er niet in om iets van de grond te krijgen, op andere moment slaagde hij in zijn doelstellingen. Die van zijn studenten variëren van meer zelfvertrouwen ontwikkelen tot socialer worden en meer kansen krijgen om in een theaterstuk, een film of een tv-serie mee te spelen. Een van de beste beslissingen: een samenwerking opstarten met de Hollywood Actors’ Studios van Larry, Bobbie and Richie Chance – drie van de bekendste acteercoaches in de filmwereld.


Badass Intensive Acting organiseert nu al Jaren workshops in Los Angeles en Las Vegas om zijn studenten toe te kunnen laten te leren van de meest prestigieuze instructeurs, ‘talentagents’ en ‘castingdirectors’ die Los Angeles in aanbieding heeft. Zo heeft de samenwerking met Hollywood Actor’s Studios al heel wat vruchten afgeworpen.


Niet verwonderlijk, trouwens, want de Chances staan al decennialang bekend als de ‘Coaches van de Filmsterren’. Een aantal van de acteurs die bij hen zijn opgeleid, zijn Drew Barrymore, Scarlett Johansson en Giovanni Ribisi, terwijl ook grote namen als Brad Pitt, Jennifer Aniston en Anthony Hopkins al te vinden waren op hun acteeropleidingen. Hun slogan, ‘Onze acteurs werken’, is geen grootspraak, maar een feit.


Natuurlijk hangt het van vele factoren af of je succes kunt boeken als acteur—een grote dosis geluk en veel toewijding zijn meestal erg belangrijk—maar de studenten van de Chances kunnen zeker zeggen dat ze zo goed voorbereid zijn als maar kan. Van improvisatielessen tot werken met scripts en intens emotionele lessen: de cursussen bestrijken het hele spectrum van wat de filmwereld nodig heeft.


Gedurende de laatste jaren is Badass Intensive Acting Studios op zoek naar continuïteit en nu de lessen in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven terug aanvangen, denkt Dirk dat hij gevonden heeft waar hij naar op zoek was. Vanaf augustus 2019 vliegen Badass Intensive Acting Studios en Hollywood Actor’s Showcase in België onder een banier.


Dat betekent niet alleen dat de studenten in de Benelux met een aantal van de iconische scripts zullen werken die de leerlingen In Hollywood tijdens hun showcases voor regisseurs, producers en andere filmprofessionals voordragen.


Ook zal Richie Chance zelf vaker workshops komen geven in de Benelux. De eerste is zelfs al gepland voor 12 tot en 16 november. Het zal de eerste fase zijn van een aantal veranderingen die kaderen binnen de plannen van Dirk en Richie.


In België zullen de Chances exclusief met Badass Intensive Acting Studios (nu ‘Powered by Hollywood Actor’s Showcase’) samenwerken. De participerende studenten zullen niet alleen een korting krijgen op de internationale workshops, maar ook kunnen genieten van een heleboel andere voordelen.


Om de gelegenheid te vieren, biedt Badass Intensive Acting een korting van 15% aan iedereen die zich in augustus 2019 voor onze cursussen in Antwerpen, Brussel, Gent en/of Leuven inschrijft. Dat is dus 501,50 euro, wat we met plezier afronden tot 500, plus 21% btw (tenzij je niet btw-plichtig bent of je kunt meedoen aan een artiestentarief — je betaalt dan geen btw). Met die tienbeurtenkaart kan je wanneer je maar wilt op alle locaties waar we lessen verzorgen terecht. Vergeet ook niet dat je met een UiTPAS punten kunt verzamelen! Bovendien zijn er ‘early bird’-krortingen beschikbaar voor al onze workshops. Wees er dus snel bij en stuur een mailtje of telefoneer naar:


+32 (0)494 38 27 44

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page