top of page

Promo showcase!

PROMO ACTEERLES


Het is weer zover: het coronavirus geraak maar niet onder controle en we moeten met z’n allen weer wat meer moeite doen om elkaar niet ziek te maken. Gelukkig kunnen de lessen van Badass Intensive Acting Studios – Powered by Hollywood Actors Showcase gewoon doorgaan! Onze live lessen en workshops in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven hebben we heel eventjes stopgezet, maar online gaan we onverminderd door en op elke dag waarop er normaliter een live les was voorzien, kan je nu online deelnemen… en er is meer, want wie zich voor 5 november 2020 inschrijft, krijgt er een aantal erg mooie extra’s bij!

PROMO


Om al maar meteen meteen in de deur in huis te vallen: voor de prijs van een cursusreeks (10 lessen van 4 uur of 20 lessen van 2 uur + 3 gratis gastlessen van elk 4 uur), krijg je er nu heel wat extra’s bij. Zo helpen we met jouw cv en eventueel met jouw inschrijvingen voor castingbureaus, maar in samenspraak met enkele plaatselijke én internationale talentagents, voegen we daar nu ook 4 uur voorbereiding voor een scène aan toe die je achteraf naar voren mag brengen tijdens een (online) showcase die zal bijgewoond worden door 2 tot 6 talentagents en/of castingdirectors! Op die manier krijg je ook meteen feedback van andere professionals uit de filmwereld!


WAT IS BADASS INTENSIVE ACTING?


Laten we duidelijk zijn: de meeste acteeropleidingen in de Benelux zijn eigenlijk toneelcursussen; meteen een van de redenen waarom zoveel Vlaamse acteurs moeite hebben met ‘naturel’ te zijn, terwijl de meeste film- en tv-genres net vereisen dat je het verschil tussen gespeeld en werkelijkheid niet meer ziet. Hoewel de podiumkunsten fantastisch zijn en toneelervaring kan helpen, vereist acteren voor de camera gedeeltelijk andere vaardigheden. Zo moet je jouw bewegingen vaak subtieler maken of moet je niet zo luid praten.


Verder geloven we dat geen enkele acteertechniek noodzakelijkerwijs beter is dan een andere. Wat het beste werkt voor jou, is niet per se wat voor iemand anders het best aanvoelt. Door alle grote acteertechnieken – Meisner, Adler, Strasberg, Stanislavski, Chekhov, Uta Hagen én het modernere Practical Aesthetics – de revue te laten passeren, stellen we onze cursisten in staat om te behouden wat voor hen werkt en te vergeten waar ze zich minder comfortabel bij voelen. Verder vult onze eigen acteertechniek – R.E.P.E.A.T. – een aantal leemtes in die we in de anderen, reeds bestaande acteermethodes konden ontwaren, zoals rekening houden met genre en het ontwikkelen van intuïtie door snelle, opeenvolgende, intensieve herhalingen.

Omdat onze coach, Dirk Vandereyken, niet alleen al op zijn 15de bij de wereldtop rollenspelers hoorde, veel voor films en tv heeft gewerkt als pr-consultant, ook als journalist uitvoerig over het medium heeft geschreven, een tijdlang acteerles heeft gevolgd in Los Angeles én daar ook elk jaar naar terugkeert, wordt de stiel bij Badass Intensive Acting vanuit allerlei verschillende invalshoeken bekeken, wat een enorme meerwaarde biedt. Als coach en als leraar hypnose, communicatie, NLP en leugendetectie let hij ook meer op allerlei psychologische aspecten dan de doorsnee instructeur.


VOOR IEDEREEN


Onze acteerlessen zijn er voor iedereen – zowel jong als oud én voor alle mogelijke ervaringsniveaus. Maar al te vaak worden verschillende leeftijden in verschillende categorieën gestopt, maar dat is eigenlijk heel onnatuurlijk. Op een set sta je immers ook bijna altijd met mensen van gemengde leeftijden. Door kinderen enkel met kinderen te laten oefenen, riskeer je dat ze op een kinderlijke manier zullen blijven spelen en dat is niet altijd de bedoeling als je een film, serie of ander programma aan het opnemen bent.


Hetzelfde geldt voor leeftijd: er zijn acteurs nodig van alle mogelijke leeftijden. De meeste films en tv-reeksen tonen immers een maatschappij die even divers is als de echte en dan is er bij wijze van spreken voor iedereen potentieel een rol weggelegd.

Ook ervaring is voor ons niet nodig. Wie al veel heeft geacteerd, moet soms zelfs een gewoonte afleren, terwijl wie vers begint, in zekere zin nog een onbeschreven blad is. Zowel weinig als veel ervaring hebben, kan dus zowel voor- als nadelen hebben.


Tenslotte omarmen we ook alle mogelijke motivaties. Wil je een betere acteur worden of als professional beginnen: dan ben je heel erg welkom bij ons! Zoek je gewoon een leuke hobby, ben je graag sociaal bezig, wil je jouw creativiteit kunnen uiten of zou je graag meer zelfvertrouwen aankweken? Ook dan zien we je graag op de les! Wie we niet toelaten: eender wie die anderen discrimineert, racistisch bejegent of er extreemrechtse stellingen op nahoudt. Die mentaliteit is nu eenmaal niet compatibel met waar wij, onze cursussen en ons pr-bureau voor staan.


GEVORDERDEN & BEURTENKAARTEN


Acteren is geen exacte wetenschap; je hoeft niet te weten wat 1+1 is voor je 2x3 kunt oplossen. Net als de acteerlessen die wij in Hollywood en elders hebben gevolgd, opteren we er daarom voor om geen aparte groepen met beginners, gevorderden of experts te maken. Iedereen volgt gemengd les, maar het is natuurlijk wel zo dat cursisten die al wat vlotter zijn, vaak moeilijkere opdrachten of complexere scripts voorgeschoteld krijgen.


Door beginnelingen en gevorderden met elkaar te mengen, kunnen degenen met wat meer ervaring achter de kiezen de anderen ook wat meer ‘meetrekken’, terwijl ze bovendien leren hoe ze de acteerprestatie van iemand anders naar een hoger niveau kunnen krikken door het acteren zelf op een bepaalde manier te benaderen.

Tenslotte betekent dit allemaal ook dat je les kunt volgen wanneer je wilt en wanneer je dat wilt. Wanneer de coronamaatregelen ons dat toelaten, is er tweewekelijks les in Antwerpen, Brussel, Gent én Leuven. In diezelfde week kan je ook online lessen volgen. Dat gebeurt op professionele wijze via Zoom. Tijdens de ‘vrije’ week worden er workshops, extra lessen en online cursussen georganiseerd. Die zijn altijd volkomen facultatief.


We werken met tienbeurtenkaarten, je bent dus niet verplicht om elke les aanwezig te zijn, al is het natuurlijk wel zo dat mensen die vaker komen meer oefenen en dus ook sneller vooruitgaan. Op deze manier hoef je echter geen audities of draaidagen te missen en kan je er ook eens tussenuit!

ANDERE INITIATIEVEN


Buiten de acteerlessen zelf, organiseren we tal van andere initiatieven:


- Een internationale workshop tijdens het Filmfestival van Cannes (online als het live niet doorgaat, anders natuurlijk ter plekke)

- Een internationale workshop in Hollywood & Las Vegas

- Een online workshop tijdens het American Film Festival

- Workshops met internationale gasten

- Showcases waarbij je jezelf kunt tonen aan talentagents, castingagents, etc.

- Auditieworkshops

- Hulp bij jouw cv

- Hulp bij jouw portfolio

- Gratis gastlessen voor onze cursisten

- Een gratis fotoshoot voor onze cursisten

- Cursussen rond regie, tv, debatteren & presenteren, improv, schrijven, NLP, communicatie en leugendetectie


PASSIEF VERDIENEN


Natuurlijk zijn we onze cursisten ook erkentelijk als ze zelf nieuwe studenten aandragen. Breng je zelf iemand mee of schrijft iemand zich via jou in, dan krijg je daar een commissie van 10% op, puur als bedankje voor jouw inzet. Dat gebeurt in de vorm van een RES-kaart met daarop geld dat je zelf mag uitgeven aan zaken en handelaars die met RES werken (www.res.be).

SAMENWERKINGEN


Met Badass Intensive Acting Studios hebben we een unieke en exclusieve samenwerking met twee van de drie bekendste acteeropleidingen van deze planeet: Hollywood Actor’s Showcase en Richie’s Acting Workshop van Bobbie en Richie Chance.

De Chances zijn samen met de Chubbucks de bekendste acteerfamilie uit Hollywood – maar bieden een meer open, inclusievere opleiding aan dan de gestructureerde, dure cursussen van de Chubbucks. De Chances worden dan ook niet voor niets de ‘Coaches of the Stars’ genoemd – zo hebben ze grote sterren als Scarlett Johansson, Drew Barrymore en Giovanni Ribisi (die onder andere de hoofdrol als slechterik speelt in de volgende twee Avatar-films van James Cameron) opgeleid en stonden grote namen als Brad Pitt, Anthony Hopkins, Jennifer Aniston en vele anderen op de planken in hun acteerstudio.


Ook werken we samen met andere bekende internationale leraars, maar de band tussen de Chances en Intensive Acting is nu eenmaal nog hechter en exclusiever.


PRIJS: 590 EURO + BTW VOOR 10 LESSEN VAN 4 UUR (OF 2O VAN 2 UUR, OF EENDER WELKE COMBINATIE DAARVAN) + 3 GASTLESSEN + HULP BIJ CV + HULP BIJ CASTINGS + 1 FOTOSHOOT


PROMO: 4 UUR EXTRA LES VOOR VOORBEREIDING SHOWCASE + SHOWCASE

Storten doe je op rekening van Dirk Vandereyken, BE63 9733 7617 3108, met vermelding van de gewenste cursus

Meer info

+32 (0)494 38 27 44

Instagram: @intensive_acting

Facebook: Badass Intensive Courses (open groep, er is ook een gesloten groep voor cursisten)

TikTok: IntensiveCourses

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page