top of page

Laatste dag promoties + extra's en acteerworkshops

Oktober is een spannende maand geworden: we zitten allemaal in een ‘lockdown light’, maar tegelijkertijd hebben we ook heel wat lessen en workshops afgehandeld en weer andere aangekondigd. Bovendien is er nog een promo tot en met 15 november waarbij je een volledig welkomstpakket met producten die je zélf kiest van 180 euro ontvangt bij elke cursus waarvoor je jezelf inschrijft… en laten we niet vergeten dat we volgende week starten met unieke showcases waarin je jouw kunnen rechtstreeks aan talentagents en castingbureaus kunt laten zien! Hier een overzicht van alles& wat we in huis hebben voor jullie tijdens de komende weken!Onze welkomstpakketten van 180 euro zijn nog tot en met vandaag gratis inbegrepen bij alle volledige cursussen en bij de zanglessen zelfs tot 25 november. Als je jezelf voor meerdere volledige cursussen inschrijft, krijg je 1x het welkomstpakket + een cumulatieve 5% korting voor elke lessenreeks waar je aan deelneemt (dus 10% korting voor 2 cursussen, 15% korting voor 3 cursussen en 20% korting voor 4 cursussen

21 november 2020: Exclusieve showcase


Op zaterdag 21 november organiseren we een exclusieve online showcase! Daarin toon je twee scènes die je vooraf met onze coach hebt voorbereid aan 3 tot 6 talentagents of castingbureaus die achteraf feedback geven op jouw prestatie. Wil je ook in het Engels acteren? Dan zorgen we dat er een internationale agent meekijkt!


In de prijs zit 4 uur les inbegrepen waarin je twee scènes voorbereid met de coach en een andere cursist. De scènes mag je zelf kiezen en kunnen zelfs specifiek op jouw lijf worden geschreven. Als je de link hieronder volgt, vind je verschillende voorbeelden van scripts die onze acteerleraar, auteur/journalist/recensent/scenarist/pr-consultant Dirk Vandereyken voor zijn eigen studenten of voor klanten van hem heeft gepend.


De sessie gebeurt volledig online en live via Zoom.


Prijs: 249 euro + btw voor cursisten; 299 euro + btw voor niet-cursisten8 donderdagavonden vanaf 26 oktober 2020: 8x2 uur online improvles van de Hollywoodtopper Kent Skov & Dirk Vandereyken


Jawel: onze online improvlessen zijn terug! Deze keer gaan we nog meer gestructureerd te werk en krijg je afwisselend op donderdagavond les in het Engels van Kent Skov en in het Nederlands van Dirk Vandereyken. De laatste les van Kent wordt opgevat als een show, opgenomen en uitgezonden op de internetkanalen van L.A. Connection. Zo kan je dat filmpje ook bijhouden voor jezelf en mag je het zelfs verwerken in een eventuele showreel.


In tegenstelling tot de andere lessen die Badass Intensive Acting Studios te bieden heeft, bestaat deze cursus volledig uit improvgames en improvisatieoefeningen die je bovendien kunnen helpen wanneer je op een film- of tv-set de gelegenheid krijgt om te improviseren – bijvoorbeeld wanneer er nog geen ‘cut’ is geroepen en de scène in het script niet verder beschreven wordt.


De samenwerking met Kent Skov en zijn befaamde L.A. Connection Comedy Theatre in Los Angeles dateert al van vele jaren terug. Kent en Dirk van Badass Intensive Acting Studios sloegen toen reeds de handen in elkaar om hun studenten het beste van het beste te kunnen bieden.


Kent Skov is de leraar die onder andere supersterren Matthew Perry, Josh Groban en Will Ferrell heeft opgeleid. Hij was lid van de commissie in San Francisco, waar hij samenwerkte met Del Close. Ook hield hij er een nauwe band op na met Paul Sills (de oprichter van Second City, een van de drie meest befaamde improvtheaters ter wereld) en Academy Award-directeurs Marty Pasetta, Lou Horvitz en Don Mischner.


De sympathieke Amerikaan is lid van de DGA, WGA en SAG. Hij werkte bovendien aan heel wat variétéshows, waaronder die van Dolly Parton, Rick Dees en Alan Thicke. Skov was het brein achter de culthit Mad Movies (het allereerste tv-programma waarin filmscènes werden nagesynchroniseerd), die 7 jaar lang op Nick at Night, MTV en allerlei andere netwerken draaide.


Skovs geniale shows werden beloond met een nominatie voor de prestigieuze CableAce-prijs voor Best Comedy Special op het A & E-netwerk. Skov wist doorheen de jaren deals te sluiten met Dick Clark, Syfy, Fox, Disney, Universal, ABC, NBC, A&E en MGM, om er maar een paar te noemen. Een echte topper, dus!


Prijs: 299 euro + btw voor cursisten; 349 euro + btw voor niet-cursisten
Reeks van 8 online workshops met Richie Chance en Dirk Vandereyken


Het is zover: door samen les te geven, bekronen de internationale Hollywoodtopper Richie Chance en Dirk


Richie is een van de drie Chances. Samen met de Chubbucks vormen ze de bekendste acteerfamilie uit Hollywood. Ze worden dan ook niet voor niets de ‘Coaches of the Stars’ genoemd – zo hebben ze grote sterren als Scarlett Johansson, Drew Barrymore en Giovanni Ribisi (die onder andere de hoofdrol als slechterik speelt in de volgende twee Avatar-films van James Cameron) opgeleid en stonden grote namen als Brad Pitt, Anthony Hopkins, Jennifer Aniston en vele anderen op de planken in hun acteerstudio (waar je overigens ook les hebt als je tijdens de zomer met ons op workshop naar Los Angeles en Las Vegas gaat).


Dankzij de samenwerking tussen Badass Intensive Acting Studios by Hollywood Actor's Showcase in België en Hollywood Actor's Showcase / Richie's Acting Workshop in Hollywood kunnen we dit exclusief aanbieden - de Chances werken met geen enkele andere acteeropleiding in de Benelux samen!


Deze reeks workshops begint in december; gelieve contact op te nemen voor de specifieke data!


Prijs: 299 euro + btw voor cursisten; 349 euro + btw voor niet-cursisten
Twintigbeurtenkaart + 3 gastlessen volledige acteercursus: Laatste promodag


Badass Intensive Acting studios verzorgt als een van de enige organisaties in de Benelux acteerlessen voor de camera. Alle ervaringsniveaus en leeftijden zijn daarbij welkom.


Meer info


* Voor alle mogelijke ervaringsniveaus

* Alle belangrijke acteertechnieken (Adler, Chekhov, Hagen, Practical Aesthetics, Stanislavski, Strasberg, het eigen R.E.P.E.A.T. en de unieke aanpak van Hollywood Actor’s Showcase)

* Nadruk op zelfontwikkeling en het boetseren van een eigen aanpak

* Acteren voor film en tv + improv

* Steun en hulp met cv, castings, netwerken, showcases, showreels en meer


Bij inschrijving voor een cursus van 20 beurten (1 beurt = 2 uur of 2 buurten = 4 uur les) krijg je het volgende:

  1. Twintigbeurtenkaart voor de online(1 beurt = 1 les van 2 uur, 2 beurten = 1 les van 4 uur)

  2. 3 GRATIS gastlessen van bekende regisseurs, talentagents, castingagents, acteurs en/of vocalcoaches

  3. Een extra tienbeurtenkaart voor de online lessen

  4. Syllabus

  5. Hulp bij jouw cv (indien gewenst)

  6. Gratis fotoshoot

  7. Gratis auditietape

  8. Gratis 'overlevingspakket televisie’ met producten t.w.v. 180 euro. Je kunt zelf kiezen tussen make-up, deodorant, parfum en allerlei verschillende voedingssupplementen!

Onze lessen zijn officieel erkend als culturele activiteiten bij UiTPAS Gent en UiTPAS Leuven. Mogelijkheid om punten te sparen op de UiTPAS.. Ook mogelijkheid om Physical Acting (met o.a. vechtkunsten, wapengebruik en politietechnieken), tv-les (met presenteren, interviews afnemen, debatteren, gesprekken leiden en meer) en regieles te volgen.


Over onze samenwerking met Hollywood


Hollywood Actor’s Showcase en Richie’s Acting Workshop is een van de bekendste, meest invloedrijke acteerscholen in de Verenigde Staten. Na 30 jaar opleidingen te verzorgen voor zowel aspirerende acteurs als Hollywoodsterren (waaronder Scarlett Johansson en Drew Barrymore), heeft ze vorig jaar de handen in elkaar geslagen met het Belgische Badass Intensive Acting Studios om Europees uit te breiden. Het doel is simpel: de authentieke energie van Hollywood naar Europa brengen, zodat ook mensen die het zich niet kunnen veroorloven om zelf naar Amerika te trekken dezelfde opleiding kunnen krijgen.


Er zijn niet veel acteercursussen die zich toespitsen op acteren voor de camera. Aan de meeste scholen krijg je immers—impliciet of expliciet—theatertechnieken aangeleerd en hoewel de acteerkunst zelf centraal blijft staan, mag het duidelijk zijn dat acteren voor tv en film lichtjes andere vaardigheden vereist, aangezien het meestal gepaard gaat met subtielere, kleinere uitdrukkingen en bewegingen. Filmkenners weten dan ook dat de camera de kleinste emotie pleegt op te merken.


De meest minuscule micro-expressies, de minst evidente ‘subtext’ en de meest gelaagde vertolkingen zijn zichtbaar op zowel het grote als het kleine scherm.


In België horen de Intensive Acting Courses van Badass pr al lang bij de weinige acteerlessen die zich exclusief bezighouden met acteren voor de camera, aangevuld met improvisatie.


Tijdens de lessen komen alle belangrijke acteertechnieken voorbij, waaronder die van Adler, Chekhov, Hagen, Meisner, Practical Aesthetics, Stanislavski en Strasberg, maar het doel blijft hetzelfde: om techniek in zekere zin te vergeten en even natuurlijk te acteren als je ademhaalt. Ook de eigen techniek van Badass Intensive Acting Studios, R.E.P.E.A.T., is daarvoor ontwikkeld.


Sinds auteur/coach/redacteur/pr-consultant Dirk Vandereyken van Badass pr meer dan 10 jaar geleden begon acteerlessen te geven, heeft hij geprobeerd om zijn studenten zoveel mogelijkheden aan te reiken als hij kon. Dat ging met vallen en opstaan: soms slaagde hij er niet in om iets van de grond te krijgen, op andere moment slaagde hij in zijn doelstellingen. Die van zijn studenten variëren van meer zelfvertrouwen ontwikkelen tot socialer worden en meer kansen krijgen om in een theaterstuk, een film of een tv-serie mee te spelen. Een van de beste beslissingen: een samenwerking opstarten met de Hollywood Actors’ Studios van Larry, Bobbie and Richie Chance – drie van de bekendste acteercoaches in de filmwereld.


Badass Intensive Acting organiseert nu al jaren workshops in Los Angeles en Las Vegas om zijn studenten toe te kunnen laten te leren van de meest prestigieuze instructeurs, ‘talentagents’ en ‘castingdirectors’ die Los Angeles in aanbieding heeft. Zo heeft de samenwerking met Hollywood Actor’s Showcase en Richie’s Acting workshop al heel wat vruchten afgeworpen.


Natuurlijk hangt het van vele factoren af of je succes kunt boeken als acteur—een grote dosis geluk en veel toewijding zijn meestal erg belangrijk—maar de studenten van de Chances kunnen zeker zeggen dat ze zo goed voorbereid zijn als maar kan. Van improvisatielessen tot werken met scripts en intens emotionele lessen: de cursussen bestrijken het hele spectrum van wat de filmwereld nodig heeft.


Sinds augustus 2019 vliegen Badass Intensive Acting Studios en Hollywood Actor’s Showcase in België onder een banier. In België werken de Chances nu exclusief met Badass Intensive Acting Studios (nu ‘Powered by Hollywood Actor’s Showcase’) samen. De participerende studenten krijgen niet alleen een korting op de internationale workshops, maar ook kunnen genieten van een heleboel andere voordelen.


Met de twintigbeurtenkaart van 590 euro + btw kan je wanneer je maar wilt meedoen aan onze online cursus. Dat gebeurt via Zoom. Je kunt volgen op eender welk mobiel medium of op jouw computer. Speciale software heb je niet nodig.


Vergeet ook niet dat je met een UiTPAS punten kunt verzamelen! Ook zijn er ‘early bird’-kortingen beschikbaar voor al onze workshops. Wees er dus snel bij en stuur een mailtje of telefoneer naar: +32 (0)494 38 27 44


Kijk gerust op onze website onder 'Kalender' om de lesdagen van de huidige en de volgende maand te bekijken.


Promotie


De acteercursus gaat doorlopend door. Je kunt dus zelf kiezen aan welke lessen je deelneemt en aan welke niet.


Wie zich ten laatste op 15 november inschrijft, betaalt niet alleen 590 euro inclusief btw in plaats van exclusief btw, maar mag ook een ‘overlevingspakket’ televisie van 180 euro kiezen tussen allerlei verschillende deodorants, parfums, schoonheidsproducten, make-upproducten en voedingssupplementen.


Prijs: 590 euro inclusief btw voor de twintigbeurtenkaart + 3 gratis gastlessen + welkomstpakket van 180 euro + extra’s (na 15 november vervallen de extra’s en is het bedrag exclusief btw).
Twintigbeurtenkaart Volledige tv-cursus: Laatste promodag


Volg online tv-les en leer debatteren, presenteren, interviews leiden, gesprekken verzorgen, van een autocue aflezen en veel meer! Tot en met 15 november 2020 kan je bovendien genieten van een promo waarbij je slechtst 590 euro inclusief btw betaalt voor een twintigbeurtenkaart (1 beurt = 2 uur) in plaats van 590 euro exclusief btw. Bovendien krijg je er een gratis ‘overelvingspakket’ vol mooie producten met een totale waarde van 180 euro bij én mag je zelf kiezen welke producten je wilt ontvangen.

Meer info


Al meer dan 10 jaar verzorgt Badass Intensive Acting Studios een unieke acteercursus voor film en tv. Het team achter die acteeropleiding probeert zijn cursisten dan ook alle kansen te gunnen om hun doelen te bereiken, of dat nu meer zelfvertrouwen aankweken, een leuke en sociale hobby vinden, of daadwerkelijk acteren voor de camera is. Daarvoor moet vaak de nek worden uitgestoken om de onvoorspelbare wereld van de cinema te kunnen betreden, vaak met wisselend resultaat.


In onze vernieuwde tv-cursus leer je niet alleen alle kneepjes van het vak, als je ook daadwerkelijk voor de camera wilt gaan staan om filmpjes op te nemen, ontvang je een jaar lang gratis lidmaatschap bij de Association of European Journalists (AEJ). Je krijgt dan ook een officiële pas en toegang tot zowel het perscentrum in Brussel als het Nederlands Huis, in dezelfde Europese wijk.


Wat je zoal leert


Hier enkele vaardigheden die je aanleert tijdens de tv-cursus:


· Debattechnieken

· Presenteertechnieken

· Gesprekken leiden

· Q&A’s verzorgen voor een publiek

· Van een autocue aflezen

· Basisvaardigheden met camera en licht

Extra’s


· Hulp bij de cv

· Quizjes

· Volledig nieuwe syllabus

· Lidkaart van de AEJ (geldigheid: 1 jaar)

· Wie zich bezighoudt met specifieke onderwerpen en blijkt dat goed te kunnen, kan daarvoor een aparte perspas krijgen (bijvoorbeeld van de Kinepolis) of recensiemateriaal ontvangen (bijvoorbeeld: games, dvd’s of muziek)

· Zekerheid van mee te doen in ons nieuwe online kanaal

· Procent van de eventuele winst van filmpjes waar je aan meedoet, gaat naar jou


Let wel: de extra’s zijn contingent aan het ook daadwerkelijk videofilms maken die kunnen gedistribueerd worden via het nieuwe online kanaal, dat we lanceren in december 2020. We gaan cursisten die nog wat moeten bijschaven niet verbranden door te vroeg filmpjes met hen in op het internet te gooien.


Een les duurt 2 uur en je schrijft je altijd in voor een twintigbeurtenkaart. Meedoen doe je wanneer je maar wilt!


Promotie


Wie zich ten laatste op 15 november inschrijft, betaalt niet alleen 590 euro inclusief btw in plaats van exclusief btw, maar mag ook een ‘overlevingspakket’ televisie van 180 euro kiezen tussen allerlei verschillende deodorants, parfums, schoonheidsproducten, make-upproducten en voedingssupplementen


Prijs: 590 euro inclusief btw voor de twintigbeurtenkaart + 3 gratis gastlessen + welkomstpakket van 180 euro + extra’s (na 15 november vervallen de extra’s en is het bedrag exclusief btw).
Twintigbeurtenkaart volledige zangcursus & vocalcoaching: Promo tot 25 november


Nee, we vinden niet dat kunnen zingen absoluut noodzakelijk is voor acteurs. Niet elke acteur of actrice heeft ambitie om ook in een musical mee te spelen en er wordt niet in elke serie of film gezongen. Toch is vocalcoaching een goed idee… of je nu wilt leren zingen of niet!


Meer info


Wie ambitie heeft als zanger(es) of wie zijn of haar vaardigheden wil uitbreiden om zo gemakkelijker een rol in de wacht te kunnen slepen, komt al snel bij zanglessen terecht… maar ook wie niet van plan is om ooit songs ten berde te brengen, heeft veel baat bij vocalcoaching.


Vaak moet je lang op de set staan en dan is het belangrijk om jouw stem goed te gebruiken, zodat die niet vermoeid wordt en je na urenlange opnames even krachtig kunt praten als ervoor. Tenslotte is het erg handig om verschillende effecten te kunnen zetten op jouw stem. Denk maar aan het rasperige van Gollum in The Lord of the Rings, de blaffende uiteenzettingen van Samson, de volle stem van Kabouter Plop of de gegromde beledigingen die worden uitgewisseld in The Chronicles of Sabrina. Oordeelkundig gebruikte stemeffecten kunnen niet alleen personages meer kleur geven, ze zijn soms essentieel of komen bijna automatisch voort uit emotionele momenten. Ze correct kunnen gebruiken en er controle over behouden zonder dat je jouw stembanden beschadigt, is dus essentieel.


Wat je zoal leert


Net zoals dat bij bijna al onze cursussen het geval is, leren we je technieken uit verschillende benaderingen aan. Voor onze zanglessen zijn dat Speech Level Singing (SLS), Estill Voice Training (EVT) en Complete Vocal Technique (CVT). Hier enkele dingen die de revue passeren:


· De overeenkomsten en verschillen tussen de drie grote zangtechnieken

· Steun gebruiken

· Het strottenhoofd, de lippen en andere organen die helpen met de stemproductie onder controle houden

· Necessary twang toevoegen

· Wel of geen lucht toevoegen

· Verschillende vocale modi (bij CVT): neutral, curbing, overdrive en edge.

· Allerlei verschillende stemeffecten, waaronder: creaking, distortion, grunting, rattling, screaming, vibrato en ornamentatie

· Voor acteurs: relatie tussen stemkleur, effecten en het spelen van allerlei personages

· Voor acteurs: de relatie tussen stemkle

Extra’s


· Hulp bij de cv

· Hulp bij opnames

· Hulp bij het kiezen van de juiste apparatuur

· Hulp met het vinden van audities

· Syllabus met pdf van het boek Complete Vocal Technique

Een les duurt 2 uur en je schrijft je altijd in voor een twintigbeurtenkaart. Meedoen doe je wanneer je maar wilt!


Promotie


Wie zich inschrijft VOOR 25 november, betaalt niet alleen 590 euro inclusief btw in plaats van exclusief btw, maar mag ook een ‘overlevingspakket’ televisie van 180 euro kiezen tussen allerlei verschillende deodorants, parfums, schoonheidsproducten, make-upproducten en voedingssupplementen.Twintigbeurtenkaart volledige schrijfcursus: Laatste promodag


Artikels, boeken, columns, filmscripts, persberichten, radiospots, recensies, tv-scenario’s en simpelweg copywriting met SEO: de meesten van ons hebben zich al wel eens geprobeerd om een of meerdere van dat soort schrijfsels uit de (virtuele) pen te persen. Toch blijkt het niet altijd even simpel te zijn om goede teksten af te leveren. De ene heeft geweldige ideeën, maar kan ze niet omzetten in (al dan niet digitale) inkt; de ander is creatief, maar maakt te veel spelfouten; en een derde soort persoon is een taalnazi, maar slaagt er niet in om vloeiende, natuurlijk aanvoelende dialogen te verzinnen. De schrijfcursus van Badass Intensive Courses – een initiatief van Badass pr – biedt soelaas.


Onze schrijfcursus


Onze cursus bestrijkt alle mogelijke teksten en kan zowel privé als in kleine groep gevolgd worden. Bovendien leren we je vooral aan waar jij geïnteresseerd in bent. Tijdens ons eerste gesprek hebben we het uitvoerig over jouw doelen, waarna we de volledige cursus toespitsen op wat jij precies wilt en nodig hebt. Alle leeftijden en niveaus zijn bij ons welkom, dus ontvangen we je ook als je nog helemaal geen ervaring hebt of vooral bijles nodig hebt met open armen!


Over onze coach


Zeker weten: onze hoofdcoach is van alle markten thuis. Hij schreef zijn eerste boek, de sciencefantasy IJs, de verloren planeet, toen hij 11 was. De roman werd drie jaar later uitgegeven, wat Dirk onder andere de culturele meriteprijs van zijn stad en items op zowat alle nationale tv-zenders en radiostations opleverde, alsook artikels in elke toonaangevende krant en een groot aantal magazines. Dirk werd later ook de allereerste Vlaamse auteur waarvan boeken die hij zelf in het Engels had gepend uitgebracht werden door Amerikaanse uitgeverijen: Fates Worse than Death: Hunter door Vajra Enterprises en Baour, Strands of Death door BlackWyrm Publishing.


Tussendoor werd Dirk journalist. Hij schreef – of schrijft nog steeds – voor ‘fanzines’, magazines, kranten en websites als Zita, Skynet, The Fighting Bard, Mandragon, Dreun, Mindview, Keys & Chords, Bello Magazine, De Zondag, Doorgelicht.be, MetalBorn, BeauSense Magazine, PDF’zines, GameJunks, Rpg.net, de Delta Gids, Cerberus, Cerberus Too, Cerberus Food & Lifestyle, Wellness Insight, Care Insight, Move On, Cult of Cool, Cult of Chic en Cult of Design. Dankzij zijn brede interessesfeer kon hij zowat overal terecht om gepassioneerd over zijn favoriete onderwerpen te schrijven, maar er is meer.

Voor pr-bureau Oskaar en later voor zijn eigen pr-bureau, Badass pr, schreef Dirk honderden persberichten – voornamelijk voor films, televisiereeksen, de horeca en verschillende goede doelen. Voor zijn klanten verzorgt hij ook tal van nieuwsbrieven en sociale media.


Dirk is reeds sinds zijn twintigste – toen hij nog psychologie volgde aan de K.U.L. – coach en heeft als acteerleraar en scenarist meerdere film- en kortfilmscripts geschreven. Ook zijn er al tal van radiospots uit zijn brein gerold. De meest opzienbarende opdracht kwam er echter toen Modiphius Entertainment – de grootste onafhankelijke producent en distributeur van rollenspelen ter wereld – hem aanwierf om het filmscript en de audioplay voor Achtung! Cthulhu te schrijven. Die vielen zo goed in de smaak dat hij momenteel de volledige audioreeks van Achtung! Cthulhu aan het afwerken is. Bovendien is hij druk bezig met Iron Sky: The Roleplaying Game, dat omwille van het feit dat de tweede film veel later werd uitgebracht dan verwacht, problemen met de filmproducties, de dood van een van de twee hoofdschrijvers en de coronacrisis heel wat vertraging heeft opgelopen, maar volgend jaar zal uitgebracht worden tijdens de grootste rollenspelconventie ter wereld, Gen Con in Indianapolis.


Over jou


Tijdens onze schrijfcursus gaat het vanzelfsprekend niet om ons, maar om jou en om jou schrijfsels! Er zijn maar weinig dingen waar we zoveel plezier aan beleven als zien hoe iemand vooruit gaat en zijn of haar passies kan beleven. Daarom steken we ook vaak een tandje bij na de les en blijven we jou ondersteunen, wat voor teksten je ook wilt schrijven!

Storten die je op bankrekeningnummer van Dirk Vandereyken BE63 9733 7617 3108.

Contact


Gsm-nummer: +32 (0)494 38 27 44

Instagram: @intensive_acting

TikTok: IntensiveCourses

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page